неделя, 9 октомври 2011 г.

телешко задушено


По принцип първо месото се нарязва и запържва, но тук действах по друг начин, тъй като имах готово телешко сварено месо.

Телешкото месо се сварява.
Нарязва се на дребни по-едри кубчета.
В тиган с олио се запържва лук, нарязан на ситно, и чесън на скилидки.
Добавя се месото.
Запържва се като се бърка внимателно.
Добавят се 2-3 с.л. брашно и се разбърква добре. Запържва се с брашното.
Добавят се червен и черен пипер и веднага, за да не загори пипера се залива с бульон, около 1л, в който е варено месото.
Добавя се 2-3 с.л. бяло вино и се вари до сгъстяване на соса.
Поръсва се с магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар