Страници

Яхния от телешко месо с грах, моркови и картофи

Дата на публикуване: 10.10.2011 г.
Дата на обновяване: 29.05.2019 г.


Рецептата за телешко месо с грах, моркови и картофи е от българската кухня и това е начинът, по който я приготвяме у дома.

Продукти:
500 гр телешко месо
300 гр млад грах от консерва или замразен
2 картофа
1 морков
1 домат
1 глава лук
1 ч.л. сол
1 ч.л. червен пипер
натурална Вегета
чубрица
50 мл олио

Начин на приготвяне:
Телешкото месо се нарязва на кубчета, след което се поставя в тенджера със загрято олио, оставя се да се запечата от всички страни и когато започне да се оцветява в златисто, към него се добавя обеленият и нарязан на дребно лук, разбърква се и се готви 1-2 минути.
Налива се вода, около 500 мл, похлупва се с капак и се вари за около 1 час. Добавят се нарязаните морков и картофи. Вари се още около ½ час.
Добавя се граха и домата, обелен и нарязан на дребно, Вегета, чубрица и червения пипер. (В случай, че се използва пресен грах и му е нужно повече варене, то може да се добави на по-ранен етап.)
Може да се добави 2 с.л. брашно, предварително разтворено разбъркано с малко вода, за да стане с по-гъсто сосче.
Ястието се оставя да се готви още ½ час.

Няма коментари:

Публикуване на коментар