понеделник, 10 октомври 2011 г.

телешко с грах и картофи



Продукти:
500 гр телешко месо
300 гр грах
2 картофа
1 морков
1 домат
1 глава лук
1ч.л. сол
1ч.л. червен пипер
вегета
чубрица
50 мл олио

Телешкото месо се нарязва на кубчета, след което се слага в тенджера и се налива вода. След като кипне водата се се отстранява пяната. Оставя се да поври около 30 минути. Месото се изважда и се отцежда добре.
В тиган се слага олиото и се поръсва 1ч.л. сол. Лука се обелва и нарязва на ситно. Оставя се да се запържи лука. Добавя се месото и се разбърква с дървена лъжица. Да се запържи.
Налива се водата от варенето. Прехвърля се в тенджерката и се вари около 1 час. Добавя се нарязаните морков и картофи. Вари се още около ½ час.
Добавя се граха от консерва или замразен и доматът обелен и нарязан на дребно, вегетата, чубрица и червения пипер.
Може да се добави 2 с.л. брашно, разбъркано с малко вода, за да стане с по-гъсто сосче.
Ястието се оставя да се готви още ½ час.

Няма коментари:

Публикуване на коментар