събота, 8 октомври 2011 г.

кюфтенца от тиквички и картофи


Популярни и обичани кюфтенца, хит през лятото, а и не само... Всеки ги прави според вкуса си, ето и моя вариант:
Продукти: 3 картофа, 1 тиквичка, 1 малка глава лук, 2 филийки хляб, накиснат във вода и отцеден, 1 яйце, подправки - копър, магданоз, чубрица, кимион, сол.

Тиквичката и картофите се настъргват на ситно ренде, посоляват се и се оставят в гевгир или тензух да се изцедят. В това време се настъргва на ситно лука и към него се добавя отцедения и намачкан хляб, добавят се и подправките. Размесва се добре. Добавя се добре изцедената смес, ако не се изцедила се изстисква с ръка. Размесва се хубаво, оформят се кюфтенца, може да се навлажняват ръцете. Изпържват се в загрята мазнина.
Изваждат се и се отцеждат на салфетка. Поднасят се със сос от кисело мляко+ копър+ чесън+ сол.

Няма коментари:

Публикуване на коментар