понеделник, 10 октомври 2011 г.

Σουβλάκι / Сувлаки със свинско месо



Гръцката кухня е толкова вкусна, че едва ли има нещо, което не бих пробвала:). Знам, че едва ли ще успея да приготвя тези ястия, така както в Гърция ги приготвят, но поне ще опитам... Преди време попаднах на рецепта за сувлаки. Не си спомням откъде точно съм записала марината и дали не съм променила нещо, но я споделям тук.

Продукти:

шишче:
1/2 кг свинско месо, нарязано на кубчета

марината:
50 мл зехтин
сок от 1/2 лимон
1 с.л. оцет

1 скилидка чесън, пресована
1 сол
черен пипер
сух риган

гарнитура:
картофи - пържени за гарнитура
домати и краставици, лук
сос - дзадзики
гръцка питка / взимам готови замразени от метро или кауфланд. Затоплям ги на тиган./

Приготовление:
Смесете всички съставки за маринатата и ги разбъркайте с месото. Покрийте с фолио и оставете в хладилник за няколко часа.
Извадете, нанижете на шишчета и печете на скара.
Сервирайте с пържени картофки, гръцки питки, домати, краставици, лук и резен лимон.



Няма коментари:

Публикуване на коментар