сряда, 19 октомври 2011 г.

бутер фунийки с мус от риба тон


Продукти:
бутер тесто
консерва риба тон в растителна мазнина
майонеза
чесън
черен пипер
сол

Формичките за фунийките ги правя от алуминиеви тавички за еднократна употреба, понеже са по- твърди. Този път навих около фунийките и хартия за печене и така излязоха по-лесно:). После изхвърлям хартията и си използвам фунийките отново:).
Бутер тестото се разстила и се реже на ленти широки около 1,5 см. Дължината преценявате според големината на фунийките.
Увивате лентите около формичките с леко застъпване.
Хубаво е да не се навиват до горе, за да може да се извадят по-лесно след печенето.
Увитите фунийки поставяме в тава с хартия за печене и печем в предварително загрята на 220 градуса фурна.
Изваждаме ги от формичките и оставяме да изстинат.
Пълнеж: мус, приготвен от пасирана риба тон от консерва, счукан чесън, черен пипер и майонеза.

Няма коментари:

Публикуване на коментар