сряда, 12 октомври 2011 г.

Талятеле с Болонезе




Рецептата е от тук: http://www.italianchef.com/bolognese.html, с някои изменения от мен.

Продукти:
3 с. л.зехтин
½ кг кайма
1 малка глава лук, нарязана
1 морков, нарязан
6 с. л. с добро качество доматена паста
2 ч.ч. бульон - топъл
1 / 2 чаша сметана, аз използвах заквасена
сол и черен пипер на вкус
½ пакет талятеле

В голям тиган се загрява зехтина на средно висока температура. Добавя се каймата и се пържи докато леко покафенее. Излива се излишната мазнина и се добавят лука, и морковите. Топлината се намалява и се готви до готовност на зеленчуците.
Добавят се черен пипер и сол.
Добавят се доматеното пюре и  една чаша горещ бульон.
Разбърква се от време на време.
Вари се до изпаряване на течността и се добавя отново 1 ч.ч. бульон.
След като се изпари се добавя сметаната, разбърква се добре и се оставя да се сгъсти на котлона.
Приготвят се талятелите според указанията на опаковката:
В тенджера се оставя подсолена вода да заври. Изсипват се талятелите и се варят 7 минути.
Излива се горещата вода, измиват се със студена и се отцеждат.
В купа се слагат талятелите и се поливат със соса.
Настъргва се пармезан.

Няма коментари:

Публикуване на коментар