петък, 7 октомври 2011 г.

свинско филе с манго


Рецептата е от списание "Кулинарен уикенд". Мангото и прошуто придават невероятен и изискан вкус на филето. Прекрасна рецепта за любителите на сладко-солените ястия.

Продукти:
500 гр. свинско филе
1 ч.ч пюрирано манго
2 с.л. кафява захар
3 скилидки чесън
1/4 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. сол
6 парчета прошуто


Фурната се загрява на 220 градуса.
През това време филето се увива със прошуто и се поставяме в намаслена тавичка.




Разбива се пюрето от манго, захарта, чесъна, пипера и солта.


Изсипва се върху филетата.



Фурната се намалява на 150 градуса и филето се слага да се пече. Като стане кафяво се покрива с фолио и се пече още 30 минути. Сервира се като се нарязва на филийки.



Няма коментари:

Публикуване на коментар