събота, 22 октомври 2011 г.

печена тиква с орехи мед и плодове


Като ще е тиква, да е печена:). Безспорно най- популярния бърз и вкусен начин за консумиране на тиквата е чрез печене. Руми я представи в малко по- различна светлина и аз разбира се веднага последвах идеята:).

Рецептата на Руми е тук: /http://rumicka.blogspot.com/2011/09/blog-post_23.html
Ето и моето изпълнение:

Продукти:
Тиква
захар
сушени плодове
орехи
мед

Тиквата се нарязва на парчета заедно с кората. Парчетата тиква се поставят в тава с кората надолу, наливат се 2 чаши вода, покрива се с алуминиево фолио и тавата се слага във фурната на 200 градуса. След 40 минути се изважда и фолиото се отстранява, водата се излива. Тиквата се поръсва отгоре със захар около 1 супена лъжица на парче, наръсва се със сушени плодове и се връща пак във фурната за около 10 минути да се карамелизира захарта отгоре.
Сервира се с мед и смлени орехи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар