петък, 7 октомври 2011 г.

сладко - кисели скариди със зеленчуци по малтийски


Рецептата е от книгата "Време за готвене" на Влади Илиев.
Скаридите, приготвени по тази рецепти са много вкусни. Може да се изпълни и без зеленчуците дори:).
Продукти: 150 гр.скариди, обелени, 1 зелена чушка, 1 червена чушка, 1 жълта чушка, 1 морков, 1/2 тиквичка, 100 гр бейби царевички, перата на 2 стръка зелен лук, 3 капки сусамово олио, 20 мл светъл оцет, 2 с.л. мед, 20 гр. чили сос, 1 с.л. доматено пюре, 60 мл олио, щипка джинджифил, 3 щипки сол, 3 гр. сусам.

Моркова и чушките се нарязват на лентички, тиквичката - на филийки, перата на едро. В тиган със загрято олио се слагат перата само да загреят и се добавят зеленчуците без морковите. След малко се добавят царевичките и се разбърква добре. Овкусява се с джинджифила и се добавят морковите и солта. Бърка се до готовност. Сместта се изсипва в чиния.
В същия тиган се слагат скаридите и се запичат от двете страни. Добавят се: сусамовото олио, мед, сусам, светлия оцет, дом.пюре, чили соса, разбърква се и след 2-3 мин. се отстранява от огъня. Изсипват се върху зеленчуците и се поднасят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар