петък, 21 октомври 2011 г.

варен краб


Раците са любим деликатес.
На този вид краб се консумира само месото от щипките и краката. Което се изважда по следния начин: след като рака е сварен се издърпват щипките и крайниците и се покриват с найлон или фолио и се натрошават с чук. Месото се изважда и почиства с помощта на шишче или вилица.
Продукти:
1 бр. краб
зехтин
вода
сол

Приготвяне:
Краба се слага във вряща подсолена вода със зехтин и се вари 20 минути. Може би най- точно варенето може да се определи по следния начин: Краба се пуска във врящата подсолена вода със зехтин и когато черупките му си променят цвета- стават оранжеви, се засичат 8 минути за всеки 500 гр тегло на краба.

Няма коментари:

Публикуване на коментар