неделя, 30 октомври 2011 г.

Хелоуински сладки


И така, дойде ред и на призрачните сладки:). Не знам сладките за Хелоуин дали е редно да са меденки, но това са единствените сладки, които обожаваме и върху които може да се постави захарно тесто. Харесваме много сладки, но те не са подходящи за такава декорация. Та тези меденки не са просто меденки, а меденките на Йоли,/http://yoli-www.blogspot.com/2008/09/blog-post_1362.html./ които открих преди доста време и ги приготвям за абсолютно всеки празник. Сега към продуктите:

125 гр мед
65 гр кафява захар
1 яйце
1 с.л. ром
50 гр меко масло
250 гр бяло брашно
щипка сол
1/2 пак.бакпулвер
1/2 к.л. сода за хляб
подправки общо 1 ч.л.: индийско орехче,джинджифил на прах, канела

В тенджерка на котлон се загряват меда и захарта съвсем слабо. Изсипват се в купа и към тях се добавят маслото, яйцето и рома. Разбива се добре с миксер, докато стане на пяна.
Брашното се пресява с бакпулвера, содата и подправките.
Постепенно се добавя към медената смес, с бъркане с дървена лъжица.
Получава се много лепкаво тесто, което се прехвърля върху домакинско прозрачно фолио и се оставя в хладилник за 2 часа.
Изважда се и се разточва не по-дебело от 1 см, директно върху хартия за печене. Изрязват се формички и излишното тесто се отстранява.
Пекат се в предварително загрята на 170 градуса фурна, краищата леко започват да се зачервяват.
Като са горещи са много меки. Като изстинат стават твърди. Прибират се в кутии да отлежат няколко дни и стават меки и много вкусни.
Декорират се със захарно тесто.





3 коментара:

  1. тъпоооооооооооооооооооо

    ОтговорИзтриване
  2. Нещо по-тъпо и бебешко не успяхте ли да побликувате !!!!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте! Не се старая да се харесам на всички, а на определени хора и след като на тях моите сладки им харесват, значи за мен всичко е ок. Ако на Вас не Ви допадат, си намерете подходящи предложения, в интернет има наистина много, предполагам все някое ще Ви хване окото:). Приятен ден!:)

    ОтговорИзтриване