неделя, 9 октомври 2011 г.

картофени ньоки със шунка, сметана и синьо сирене


Когато ги открих, не бях чувала за тях. Дори не знаех, че може и сами да си ги приготвим. Сосчета можем да импровизираме всякакви, според наличните продукти:). В днешната рецепта използвам готови ньоки, но определено ще изпробвам и вариант на домашно приготвени:).

Продукти:
1 пакетче ньоки
1 глава лук
50 гр шунка, нарязана на кубчета
200 мл течна готварска сметана
50 гр синьо сирене
пармезан за поръсване
* Всички продукти могат да са в количества според вашите нужди.

Пуснете ньоките във вряща подсолена вода. Когато изплуват на повърхността са готови.
Изцедете ги и сложете в чиния.
За соса: сложете лука и шунката да се запържат в малко зехтин.
Добавете синьото сирене и сметаната и варете до сгъстяване.
Излейте соса върху ньоките и поръсете с пармезан.

Няма коментари:

Публикуване на коментар