събота, 8 октомври 2011 г.

вита шоколадова торта


Тази торта е спомен от детството. Не минаваше рожден ден без нея. Мисля, че кремовете тогава бяха маслени, но пак беше много вкусна. Начина на подреждане научих преди време от сестра ми и я приготвям почти за всеки рожден ден, като я декорирам по различни начини.
Продукти:
4 бр квадратни блатове за торта
2 бр кръгли блатове за торта
1 пакет , пудинг, нишесте или домашно приготвен крем
600 мл прясно мляко за пудинга
захар
декорация по желание аз използвах разтопен шоколад





Приготвяне:
Пудинга, нишестето се прави според указанията на опаковката с прясното мляко.
Квадратните блатове се нарязват всеки на 6 ленти.
Върху поднос слагаме 1 кръгъл блат и слабо сиропираме със захарен сироп/ загряваме захар и вода на котлон/ или сок от компот.
Намазваме тънък слой крем.
Взимаме 1 лента, сиропираме слабо, намазваме тънко с крем и я навиваме като охлюв/руло/. Изправяме рулото и го поставяме в центъра на кръглия блат.
Взимаме втора лента, сиропираме, намазваме с крем и я увиваме около другото руло. Така продължаваме докато свършим лентите и запълним кръглия блат. Ако ви е останал от кръглия незапълнен може да се изреже.
Намазваме с крем и слагаме втория кръгъл блат. Сиропираме слабо и отгоре поливаме с разтопен на водна баня шоколад или намазваме с крем.
Оставяме в хладилник да се охлади.
При разрязване е много интересна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар