понеделник, 10 октомври 2011 г.

Тайландска кокосова супа със скариди

TOM KHA GOONG – Тайландска кокосова супа със скариди
Рецептата е от "черешката на тортата" от Жени Калканджиева

Продукти:
- скариди
- 1 кутия кокосово мляко
- 4 - 5 гъби печурки
- 1 червена чушка
- лимонова трева -/ аз не сложих/
- TOMYUM paste - /паста за пържене/
- чесън 2 скилидки
- джинджифил - 1/4 корен
- Coriander paste /кориандър пюре/


Чесънът и джинджифилът се нарязват на ситно и се запържват до златист цвят в дълбока тенджера със олио.
Слага се 1 чаена лъжица паста TOMYUM. Също се запържва.
Изсипва се в тенджерата кокосовото мляко. Може да се добави и вода. Оставя се да къкри на слаб огън.
Гъбите се нарязват на тънки ивици.
Чушката се нарязва също на много тънки ивици.
Слагат се да заврат в тенджерата. Ако слагате лимоновата трева - тя се разрязва и се слага да ври в супата само за аромат.
Накрая се прибавят кипнатите предварително скариди.
Оставя се на слаб огън за около 20 мин.
Лимоновата трева се изважда./ако сте слагали/
Най-накрая се поръсва с кориандъра .

Няма коментари:

Публикуване на коментар