събота, 12 ноември 2011 г.

телешко с кестени


Второто предложение от кестеновото меню е основното - телешко с кестени.

Продукти:
1/2 кг телешко месо, нарязано на кубчета
брашно за овалване на месото
1 глава лук, наситно
300 мл зеленчуков бульон
200 гр сварени и обелени кестени
2 моркова, нарязани на кръгчета
150 мл червено вино
олио

Приготвяне:
Потопете кубчетата месо в брашното и ги запържете в олиото, докато покафенеят.
Добавете лука и го пържете докато промени цвета си, да омекне.
Налейте виното и бульона и оставете на слаб огън под капак да къкри за около 1 час.
Добавете морковите и кестените и оставете още 1 час на слаб огън на затворен капак.

3 коментара:

  1. Ама то и телешко имало, добре, че си оставих място за второто.:-)))) Много вкусно изглежда, Бонбонче!
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Това ме уби!!! Адски вкусно и много интересно звучи! Ще се опита!

    ОтговорИзтриване
  3. Мерси, мацки! Общо взето рецептата е като за телешко задушено с картофи, но е с кестени:).

    ОтговорИзтриване