събота, 26 ноември 2011 г.

Рафаело - домашни бонбони


В интернет пространството се срещат много разновидности на рецепти за тези бонбони. В някои не присъства шоколад, в други слагат бадеми, но съм убедена, че всяка от тях е вкусна. Мисля, че всеки изменя според вкус и налични продукти. Аз лично съм ги правила няколко пъти по рецептата, която ще ви споделя:


Продукти:
1 кутийка подсладено кондензирано мляко 400гр.
10 вафлени фунийки за сладолед
1 малък бял шоколад LZ
50 гр. масло( не става с маргарин)
1 ванилия
кокосови стърготини за овалване
цели лешници

Приготвяне:
Натрошете фунийките на ситно или ги смелете в блендер.
Към фунийките добавете маслото, млякото и шоколада. Оставете на котлон докато се разтопи маслото и шоколада. Не трябва да завира. След това охладете около 2 часа в хладилник. Извадете и направете топчета, вътре сложете лешник, оваляйте в кокосови стърготини.



4 коментара:

  1. Изключително фини и нежни бонбони!
    Ще се възползвам от рецептата!
    Кенди,прегръдки и пожелания за хубав неделен ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Кенди, вече си се развихрила на Коледна тема! Много красиви неща си приготвила! И бонбоните и макароните са великолепни!
    Поздрави и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Невероятни бонбони!:)Много ги обичам и веднага щом свършат коледните пости ще се възползвам от рецептата! А макароните колко вкусно изглеждат...!
    Не остана много до Коледа и тях ще пробвам.
    Желая ти вдъхновение за още вкусотии!

    ОтговорИзтриване