понеделник, 28 ноември 2011 г.

Бисквити с шоколадов чипс


Тези бисквити изпълних по рецепта от Ginger: http://thegingercookies.blogspot.com/2011/03/blog-post_04.html .


Продукти:
190 гр краве масло / 1 1/2 пакетче/
100 гр кафява захар / 1/2 ч.ч./
270 гр брашно / 1 1/3 ч.ч./
щипка сол
2 пакетчета ванилия
1 ч.ч. шоколадов чипс
1/2 кафеена чашка орехови ядки, запечени, нарязани на дребно



Приготвяне:
Сложете на котлон, на средна степен съд с дебело дъно и сложете маслото в него да се разтопява. Оставете го на котлона докато придобие карамелен цвят.
Отстранете от котлона и оставете да изстине.
Смесете го със захарта и разбийте добре с миксер, до получаване на крем.
Добавете пресятото брашно, ванилията и солта и омесете добре, препоръчително с миксер с приставки за тесто.
Направете тестото на топка, и след това с продълговата форма, като колбас:). Завийте го във фолио и го сложете в хладилник да стегне за около 1 час.


Отстранете фолиото, овъргаляйте отвсякъде в шоколадовия чипс и нарежете на кръгчета.
Подредете ги в тава, предварително постлана с хартия за печене.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10-15 минути, до златисто.
Извадете ги с тавата от фурната и ги оставете леко да се охладят. Поръсете с орехите. Внимавайте, защото са много меки и крехки, докато са топли.
Като изстинат, може да ги отделите от тавата.

5 коментара:

  1. Супер са!И аз скоро смятам да правя нещо подобно,защото в къщи много ги обичаме!
    Прегръдки,Кенди!

    ОтговорИзтриване
  2. прекрасни и чудесни за идващите празници:)
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ви, Кате, Мъхче! Наистина домашните са още по- вкусни. Мисля следващите да ги направя с чипса и орехите вътре в тестото, пък дано се получи:)

    ОтговорИзтриване
  4. Всичко при теб се получава,така че смело напред,Кенди...
    Хубав ден ти желая!

    ОтговорИзтриване
  5. Живе, много ти Благодаря за милите думи! Искрено ме зарадва! Хубава вечер от мен!

    ОтговорИзтриване