четвъртък, 1 декември 2011 г.

Парти с моцарела Жоси


Партито, което направих в чест на наградата от Жоси:
http://mycandykitchen.blogspot.co.at/2011/11/blog-post_11.html



панирана моцарела


Продукти:
Моцарела голяма Жоси - 2 топки
Брашно - около 1/2 ч.ч.
Галета - около 1/2 ч.ч.
Яйце - 1 бр.
Сол
Олио за пържене
Количеството на продуктите може да бъде променяно, според необходимото количество краен продукт.

Приготовление:
Моцарелата се нарязва на филийки с дебелина около 1 см. Посолява се и се оставя да се отцеди за няколко минути. Загрява се олиото в тиган. Филийките моцарела се потапят първо в брашно - след това в разбито яйце и накрая в галета. Изпържват се от двете страни в горещо олио. Изваждат се върху салфетки, за да се отцедят. Сервират се топли, но и студени също са много вкусни:) За тази рецепта използвах биволска моцарела на Жоси, но може и краве моцарела - въпрос на вкус.

плато моцарела с прошуто


Продукти:
Бейби моцарела Жоси, маринована в зехтин, сол, босилек и сушени домати.
Прошуто
Босилек - листа за декорация

Приготовление:
Прошуто се навива на фунийки и се подрежда в кръгла чиния в кръг. Подреждат се в кръг листа от босилек. В средата се поставят малките моцарелки.

Гъбки от бейби моцарелки с чери домати


Продукти:
Бейби моцарела Жоси, маринована в зехтин, сол, сух босилек и нарязани сушени домати.
Чери домати
Продуктите са в количество според нуждите:)

Приготовление:
Моцарелките и чери доматчетата се разрязват на 2 части. Сглобяват се с клечка за зъби- 1/2 моцарелка с 1/2 чери доматче, така че да се получат гъбки.

Микс салата с моцарела


Микс от зелени салати/ ендивия, бейби лапад, червено радичо, айсберг и т.н.
Моцарела Жоси
Чери домати
Зехтин
Сол
Балсамико

Приготовление:
В чиния слагаме салатите. Добавяме нарязани на две чери домати и моцарела, нарязана на малки кубчета. Поливаме с дресинг от балсамико, зехтин и сол.

Капрезе

Продукти:
Домат
Моцарела Жоси
Зехтин, Сол и черен пипер за поливане
Босилек - пресен

Приготовление:
Класическа салата Капрезе. Казват,че е символ на Италия, заради цветовете, които са като националния флаг. Домата и моцарелата се нарязват на кръгове и се подреждат като се редуват - домат- моцарела. Заливат се със зехтин и черен пипер и по желание сол. Украсява се с босилек.

розички от моцарела с прошуто


Продукти:
1 опаковка прошуто, нарязано на тънки филийки
1 опаковка бейби моцарела - краве на Жоси
сух босилек и зехтин за марината
листа пресен босилек за декорация

Приготовление:
Бърза рецепта, със шеметен резултат! :) Когато има парти е хубаво да има повече видове ястия. Всичко това обаче отнема много време на домакините.За щастие, обаче на пазара има продукти, които спасяват ситуацията и същевременно оставят силно впечатление на нашите гости! Тази рецепта улеснява разнообразяването и същевременно удивлява със визията си. Мариноваме моцарелите за 30 мин. в зехтин и босилек. Във всяка филийка прошуто увиваме по 1 топче моцарела, така, че да се получи нещо като розичка. Подреждаме розичките в чиния и декорираме с листенца от босилек.

домати с моцарела

Домати и моцарела се нарязват на малки кубчета и се подправят със зехтин и сол. Добавя се босилек.


Няма коментари:

Публикуване на коментар