петък, 11 ноември 2011 г.

Награда в конкурс " Летни шоколадови рецепти с Lindt -2"


Десерта, с който спечелих: Шоколадов лава кейк

Продукти:

100 грама черен шоколад Lindt 70% / 1 голям
100 грама масло
3 яйца
1 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. брашно
1 супени лъжици какао
мазнина за формичките

Включваме фурната да загрява на 220 градуса.
Стопяваме шоколада и маслото на водна баня.
Разбиваме яйцата със захарта, добавяме брашното, шоколада и какаото.
Намазваме формичките с мазнина и ги наръсваме с какао и разсипваме сместа – пълним около 2/3 от обема на формичките .
Печем около 11-13 минути. Трябва вътре да остане течно.
Сервираме заедно с формичките докато е топло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар