петък, 11 ноември 2011 г.

гъби с пармезанова коричка


Печурката е може би една от най-популярните гъби. Не съм запозната добре с полезните и качества, но знам , че е много вкусна:), нискокалорична, богата на желязо, съдържа калий, с което е подходяща за хора с високо кръвно налягане.
Най-разпространен начин за хапване е може би печени гъбки с масълце мммм... Днес обаче ще ви предложа една много вкусна рецепта за хрупкави гъбки в пармезанова коричка, която открих тук: http://blog.kp.ru/users/2982488/post116098482/

Продукти:
произволно количество печурки
60 гр брашно
1 яйце
100 гр сухар раздробен на трохи
50 гр пармезан, настърган
7 с. л. олио

Приготвяне:
Почистете гъбите. /В рецептата пише да не се мият, но аз ги измих и хубаво подсуших./
Отстранете пънчетата на гъбите.
В съд разбийте яйцето с миксер и добавете сол и черен пипер.
В друга купа смесете трохите сухар със сирене пармезан.
Оваляйте гъбите в брашно.
Потопете ги в яйцето и след това в сместа със сухара.



Изпържете в предварително загрято олио от двете страни до златисто кафяво.
След това поставете гъбите върху хартия за печене и ги поставете в предварително загрята фурна за 180С, в продължение на 15 минути.


В рецептата е указана рецепта за салата – зелена салата със зеленчуци, но аз сервирах само със домати – върху тях нарязаните гъби, чесново-майонезен сос, царевица и маслини.
Поднесете топли.
* Гъбите трябва да се приготвя непосредствено преди сервиране.

2 коментара:

  1. Великолепно предложение, Бонибон :)))
    Обожавам печурки, но ги приготвям или печени на фурна, или като супички. Но тази рецепта звучи много, много вкусно и ще сготвя гъбките по този начин следващия път. Благодаря за рецептата :)
    Усмихнат ден :)

    ОтговорИзтриване
  2. Candy, много вкусно изглеждат тези гъбки. Супер! Ще се пробвам и аз да ги направя, представям си колко са хрупкаво-сочни :)

    ОтговорИзтриване