Страници

Банички бонбони


В момента, в който видях банички бонбони в интернет, реших, че това е точно за моя блог!:). Дори не разглеждах рецептите с какво са, изглеждаха доста вкусно и интересно! За мен беше важна идеята. Начина на изработка на тези бонбончета предполагам е ясна на всички, но аз все пак ще обясня как ги направих. Плънката, която сложих е сирене и яйце, а освен това смятам, че тези банички са много подходящи за късметчета :).




Продукти:
кори за баница( аз използвах дърпани кори на сач, които смятам, че са по-подходящи, тъй като са малко по-плътни)
краве сирене 200 гр
яйца - 2 бр.
маргарин


Приготвяне:
Разбъркайте яйцата и сиренето с вилица.
Нарежете корите на правоъгълници или квадрати, зависи каква големина бонбони желаете.
Намажете всяко квадратче с маргарин.
Сложете в средата плънка и завийте на руло.
Прищипете и леко завийте на 2 см от краищата, така, че да се получи бонбон.
Не е необходимо да връзвате, запазват формата си.
Намажете отгоре с маргарин и по краищата също.
Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене и ги печете на 180 градуса, в предварително загрята фурна до зачервяване.

5 коментара:

  1. Много хубаво,вкусно и идейно Кенди:)
    Прегръдки и хубав уикенд:)

    ОтговорИзтриване
  2. Браво Канди-идеята е чудна.Става и за в къщи и за офиса.Все нови, интересни рецепти ни предлагаш,мила...
    Хубава вечер и приятни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  3. Много оригинално и много вкусно, особено за любителите на баници, като мен :)
    Благодаря за идеята! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря, Кате, Живе, Инче! Наистина интересни хапки са тези бонбонки. С всевъзможни варианти на плънката може да се получат банички с различни вкусове и пълнеж, един букет от бонбони:). Представям си една огромна купа от тях ...

    ОтговорИзтриване
  5. Като виден любител на баниците не мога да подмина и тези страхотни бонбончета,мнооого са яки,браво,Канди!Чудесно си ги направила и аранжирала за снимките!

    ОтговорИзтриване