понеделник, 5 декември 2011 г.

кюфтенца от хайвер


Пържен хайвер от шаран е едно от любимите ми ястия.:) За съжаление рядко намирам в рибарските магазини. Вчера открих много малко и го взех, но какво да го правя ? Прерових нета за рецепти и открих тези кюфтенца. Наистина са много сполучливи и ви ги препоръчвам например , когато в шарана си откриете хайвер....При мен се получиха 13 кюфтенца от тези 2 хайверчета. Може да ги направите и по малки и са идеално мезе за бира, предполагам :) тъй като аз не пия алкохол :)
Хайвера обаче трябва да е на зрънца/ женски/ и да е от шаран, просто незнам на коя друга риба е подобен и разбира се да се яде :)

Рецептата открих тук:
http://recepti.gotvach.bg/r-3717-%D0%9A%D1%8E%D1%84%D1%82%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B0_%D0%BE%D1%82_%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%BD_%D1%85%D0%B0%D0%B9%D0%B2%D0%B5%D1%80

100 гр хайвер
1 или 2 яйца
4-5 с.л. галета
1/2 ч.л. сода бикарбонат
сол - на вкус
олио - за пържене

Изчистете хайвера от ципите. Сложете го в купа.

Прибавете разбитите яйца, галетата, содата и сол на вкус. Разбъркайте добре. Трябва да се получи средно гъста смес.

Със супена лъжица взимайте от сместа, изсипвайте в тиган с горещо олио и изпържете, но не много горещо, защото пръска.

Няма коментари:

Публикуване на коментар