понеделник, 5 декември 2011 г.

амур на фурна



Почистете рибата от люспите и вътрешностите, опашките отстранетет, ако е голяма може да се нареже.
Посолете и поръсете с черен пипер.
В тава сложете малко олио и вода. Подредете рибите и между тях сложете зеленчуци: моркови и лук, и каквито пожелаете, отгоре сложете парченца лимони.
Завийте с фолио и печете около 40 мин. с фолио и след това махнете фолиото за да се запече за още около 40 минути. Не загрявам фурната предварително и пека на 180 градуса.
Сервира се със сотирани картофи:
Сварете картофи с люспите. Обелете ги и ги нарежете на големи кубчета.
Изпържете ги в краве масло, да хванат коричка, малко преди готовност ги посолете и добавете вегета.



Няма коментари:

Публикуване на коментар