Страници

Сирене в хартия

Дата на публикуване: 21.12.2011 г.
Дата на обновяване: 06.07.2020 г.


Печено сирене може да се приготви по различни начини, като например в гювече, в алуминиево фолио или алуминиеви тавички, в хартия. Във всеки един от тях, основен продукт е бялото саламурено сирене или фета, а допълнително към него се добавят чушки, домати, яйца и др. Една от рецептите дори си има собствено име - Сирене по шопски, а как се приготвя съм споделяла тук. Преди години Сирене в хартия се срещаше като Сирене в пергамент.


Печено сирене в хартия



Сиренето се нарязва на филийки с дебелина 1 см. Поставят се в центъра на намаслена хартия за печене или алуминиево фолио.
Върху сиренето (или отдолу и отгоре) се поставят една-две филийки домат, щипка червен пипер и малка бучка масло(зехтин). По желание и за повече вкус се добавят печени чушки, лук, риган, чубрица.
Хартията със сиренето се затваря като се загъне единия край да похлупи сиренето, похлупва се със срещуположния край хартия. Другите два края срещуоложни краища на хартията се загъват по следния начин: двете страни на всяка част се прегъват като триъгълник се навиват към сиренето. Получава се пакетче, което по желание може да се напръска леко с вода, но може да се пече и така.
Готовите пакетчета със сирене се подреждат в тава и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути. По желание може да се разтворят и да се запекат.


Няма коментари:

Публикуване на коментар