Страници

Домат "Шмеркезе"


"Кумато" са много специални домати. Интересни, вкусни, различни. Вече ги публикувах, но обещах да им отделя по-специално внимание:). Специално за Руми Пулчева, която обожава нестандартните плодове, зеленчуци и всякакви морски обитатели. А рецептата за домат Шмеркезе е широко популярна българска рецепта, която присъства в менютата на повечето механи и ресторанти.



Тези домати по форма приличат на стандартните домати, но цвета им е доста различен - наситен тъмен кафеникаво - червен, дори ги наричат черни. Най- интересното, че не са продукт на генно инженерство. За пръв път се отглеждат в Австралия.
Ето тук съм се опитала да сравня цветовете:)


Продукти за 1 бр.:
1 домат
50 гр извара
1 ч.л. маргарин
1 ч.л. кисело мляко
пресован чесън
щипка червен пипер


Приготвяне:
Отрежете горната част на домата като капаче. Издълбайте внимателно вътрешността и я нарежете.
Разбъркайте я със всички останали съставки и напълнете домата. Похлупете внимателно.

6 коментара:

  1. Имат такъв един коледно-канелен цвят, тъкмо като за през декември :-)!

    ОтговорИзтриване
  2. Четох в проспектите на Метро,че са много плътни и сладки,Канди,а цвета им ми направи впечатление още в предишната ти публикация.Разкошно предястие ни предлагаш!

    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ви, Дианка, Дени, Еликсир! Хубава вечер и красиви празници!

    ОтговорИзтриване
  4. Мила Candy, благодаря ти много мила приятелко!!!Трогна ме много с началото на рецептата :) Благодаря ти много за хубавите думи които винаги пишеш и за вниманието с което ме удостояваш!!!Голяма рядкост е в днешно време да има толкова чист и мил човек като теб. Благодаря ти че те има, благодаря ти за вдъхновението и нека около теб има само добри и лъчезарни хора. Господ да пази теб и семейството ти :)

    ОтговорИзтриване
  5. Руми, ти си прекрасен човек! Понякога малките жестове изразяват голямо внимание! Радвам се, че оценяваш това и съм щастлива за приятелството ни! Вълнуващи, прекрасни и топли празници ти пожелавам! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване