събота, 31 декември 2011 г.

Новогодишни трюфели с бисквитки


Пожелавам ви Весело посрещане на Новата година! Много усмивки, празнично настроение и вкусни трапези:)!
И понеже точно моя блог без бонбони няма как да остане реших да направя трюфели по класическата рецепта. Да обаче нещо не се сгъстиха, та добавих и бисквитки орео. Станаха много вкусни и лесни за оформяне.

Продукти:
100 гр / мл кондензирано подсладено мляко
1 голям бял шоколад Милка 90 гр
100 гр краве масло
6 бисквити орео

1 голям черен шоколад за "обличане"
няколко парченца бял шоколад за декорация





Приготвяне:
Сложете в тенджерка размекнатото краве масло, нарязано на парченца.
Добавете белия шоколад на парченца и млякото.
Оставете на слаба степен на котлон, като бъркате непрекъснато, до получаване на хомогенна смес. Не трябва да завира.
Отстранете от котлона и оставете да се охлади.
Прехвърлете в друг съд и оставете в камерата за десеттина минути да стегне.
Може да работите с тази смес директно.
Ако ви се струва мека и трудна за работа може да добавите няколко смлени бисквитки.
Оформете топчета и ги оставете отново в камерата.
Разтопете черния шоколад в микровълнова.
Извадете бонбоните и ги потопете в шоколада.
Наредете ги върху готварска хартия и ги приберете в камерата за няколко минути, да стегне шоколада.
Разтопете белия шоколад и с помощта на дървено шишче или клечка топете в шоколада и след това оставете да се стече по бонбоните като рисувате черти.

1 коментар:

  1. Черпя се веднага ,Канди :) и пожелавам весела новогодишна нощ! Чудесни бонбони ! Щастлива 2012!
    Прегръдки !

    ОтговорИзтриване