Страници

Грис хайвер


Това е една много стара рецепта, присъстваща почти във всички рецептурници. Грис хайвер, или познат още като Фалшив хайвер е вид разядка, наподобяваща истински разбит хайвер, откъдето идва и името ѝ. Най-добре се получава с майонеза на “Краси” или сходна по вкус.
продукти:
1 ч.ч. грис
4 ч.ч. вода
сол
400 гр майонеза
1 малка глава настърган лук

приготвяне:
В тенджера на котлона се налива водата, добавя се солта и се оставя да заври. Оттегля се от котлона и на тънка струйка, при непрекъснато бъркане с телена бъркалка се добавя грисът.
Тенджерата се връща на минимална степен на котлона и се вари за няколко минути при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти.
Оставя се да се охлади добре (в противен случай ще разтопи майонезите). Ако се е образувала кора се отстранява, а за да не се образува кора може да се покрие с прозрачно фолио докато се охлажда.
Добавя се половината от майонезата, разбърква се, преценява се гъстотата и се добавя останалата. Заедно с майонезата се добавя и настърганият на ренде лук. При сервиране грис хайверът се украсява с маслинки.

 



3 коментара:

  1. Поредното много празнично предложение! Харесва ми, особено снежкото :))

    ОтговорИзтриване
  2. Преди години правех подобен хайвер :) !Благодаря ,че ми го напомни ,Kandy!Върху препечена филийка е страхотен :)! Хубава последна седмица на 2011 год. и весело посрещане на 2012 ! Прегръдки !

    ОтговорИзтриване
  3. Аааа,намерих му рецептата,ето къде била,Канди!
    Яла съм нещо подобно,но не знаех как се прави.По принцип не обичам истински хайвер,но този с грис много ми хареса тогава!Ще опитам у дома,благодаря ти!

    ОтговорИзтриване