понеделник, 5 декември 2011 г.

миди в доматен сос




За тази рецепта използвам сварени миди. Ако вашите са сурови, ги почистете / изхвърлете тези с отворените черупки и отстранете мустачките и пясъка на останалите и ги сварете, може в малко вода с вино, или пък само във вода. Варете, докато се отворят черупките. Извадете ги и ги изцедете.
Задушете в олио ситно нарязан лук, моркови и целина, докато омекнат. Добавете малко брашно, домати от консерва/ или прясно нарязани/и пресован чесън. Добавете 1 ч.ч. зеленчуков бульон и варете на слаб огън за десетина минути, докато ястието стане на хубав сос.
Сервирайте, като поднесете мидите със соса и поръсете с магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар