вторник, 6 декември 2011 г.

Жоси парти с наградата за креативност


Снимката и декорацията, която направих в чест на Коледния конкурс на Жоси!:) За вдъхновение...
Малко закъснях със споделянето на снимките, но се извинявам предварително!:)
Ето какво се случи с наградата всъщност:

Цветя от краставици


Продукти:
2 краставици
1 аерирана крема на Жоси
копър

Приготвяне:
Нарежете краставиците на колелца или с помощта на специално ножче като цветя.
Вътрешността им се издълбава, като се оставя дъното.
Напълнете ги със смес от:
вътрешността на краставиците, нарязани на дребно, копър и аерирана крема на Жоси.

Панирана моцарела Жоси


Нарежете моцарелата на филйки и я панирайте като потапяте последователно в брашно- яйце - царевично брашно. Изпържете в загрято олио.

Панирани кашкавалчета


Продукти:
кашкавал Жоси
яйца
брашно
и галета

Нарежете кашкавала на малки триъгълници.
Потапете ги в съд със студена вода с лед.
Извадете ги и ги панирайте като топите последователно в брашно - яйце - брашно/ или галета.

Мини чушки бюрек


Продукти:
няколко червени чушки, зависи от големината:)
1-2 яйца
200 гр сирене
за панировката:
2 яйца
брашно
галета

Измийте чушките. Почистете от семките и ги опечете. Обелете ги. Разцепете ги по дължина.
Нарежете ги на правоъгълници.
Разбийте 1-2 яйца с 200 гр. сирене. Сместа е като за принцеси - гъста.
Сложете с чаена лъжичка от сместта и завийте на руло.
Панирайте ги, като ги оваляте последователно в:
Яйце - брашно - яйце - галета - яйце.
Изпържете в сгорещено олио.
Извадете ги върху кухненска хартия да се отцедят и да изстинат, за да се стегне плънката.

сирене в пергамент


Нарежете сирене на филийки с дебелина 1 см. Сложете ги в центъра на хартия за печене. Сложете отгоре по едно парче домат, щипка червен пипер и малка бучка масло. Завийте хартията: Загънете единия край да похлупи сиренето. Вдигнете срещуположния край и захлупете. Сега с другите два края: прегънете като триъгълник и навийте към сиренето. Получавате пакетче. Намокрете леко всяко пакетче.
Сложете в тавичка с малко вода и олио и запечете в загрята фурна или в микровълнова.

картофени кюфтета


продукти:
полувин кг картофи
1 глава лук
1 яйце
черен пипер
сирене краве Жоси
сол

Сварете и обелете картофите. Пресовайте ги.
Добавете яйцето, ситно нарязания лук, намачканото сирене и останалите продукти. Оформете кюфтенца.
Оваляйте ги в брашно и ги изпържете в сгорещено олио.

Домат "Кумато" като шмеркезе

Тези доматки са много специални доматки. Интересни, вкусни, различни. В друг пост ще им отделя специално внимание. А рецептата е широко популярна българска рецепта, която присъства в менютата на повечето механи и ресторанти.

Продукти за 1 бр.:
1 домат
50 гр извара Жоси
1 ч.л. маргарин
1 ч.л. кисело мляко
пресован чесън
щипка червен пипер

Приготвяне:
Отрежете горната част на домата като капаче. Издълбайте внимателно вътрешността и я нарежете.
Разбъркайте я със всички останали съставки и напълнете домата. Похлупете внимателно.

Коледна декорация "Жоси"

За венеца: Подредете пресен босилек като венец, отгоре подредете чери доматки и бейби моцарела.
За пингвинчето: Вземете 2 големи черни маслини с костилки.
На едната изрежете триъгълниче по дължина да образува коремче. В него сложете парче моцарела.
Изрежете кръгче от морков и от него изрежете малко триъгълниче за човка, а останалото остава за подложка- крачета. На втората маслинка изрежете малък отвор за да пъхнете човката.
Сглобете всичко с клечка за зъби.
За къщичката на пингвинчето: това е най- интересната част:). Давате бучка сирене на някой дребосък да си отчупи. Това е:). От моцарела пък може да направите иглу.

Тази картичка е изработена от Бейби моцарела, кашкавал и аерирана крема на Жоси + маслинки и моркови. Освен като картичка разбира се това е и интересна и вкусна декорация за празничната трапеза!

Предястие Коледна приказка


Продукти:

за Коледното пънче:
1 бр правоъгълна палачинка, изпечена на фурна
плънка:
извара Жоси
майонеза
заквасена сметана
червен пипер

печени чушки
шунка

Смесете продуктите за плънката, като чушките и шунката се нарежете на ситно.
Намажете палачинката с плънката и я навийте на руло. Изрежете по диагонал в двата края и тези малки части залепете към основната част.
Отгоре намажете със смес от аерирана крема Жоси и пастет.
Набраздете с вилица, за да имитирате кора на дърво.

за Снежко:
бейби моцарела Жоси
маслина
печена чушка

за Къщичката
пушено биволско сирене Жоси
покрив - пушен кашкавал Жоси

за шейната
пушен кашкавал Жоси

за елхата:
краставица
кашкавал

за гъбката:
бейби моцарела
червена чушка

за подаръка:
кашкавал
печена чушка

За пингвинчетата:
маслини черни без костилка
моцарела
морков

Идеята за пингвинчетата е от: http://papercapers.blogspot.com/2007/12/olive-penguin-tutorial.html, като вместо крем пълнеж аз използвах моцарела.


Поставете пънчето в плато. Декорирайте с останалите елементи.


Не съм снимала ястията, които вече показвах в предишните партита, за да не се повтарят.

Отново благодарности към Жоси, за това невероятно забавление!

4 коментара:

  1. Канди, много красиви идеи и вкусни чстия си сътворила!

    ОтговорИзтриване
  2. Кенди,за мен от всичко!Гояма си фурия!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  3. Е, как трябваше да отпразнуваме подобаващо наградата, не е редно скришом да и се насладим:):):).

    ОтговорИзтриване
  4. Нещо яко закъснявам с вижданията, ама ти твориш ли, твориш - страшна си :))
    Това, което виждам тук, направо ме замая - толкова вкусни нещица на едно място!!! Чудесни са, както и декорацията!
    Доколкото разбирам, си спечелила награда, нали така? И тя е много вкусно сиренце? Да ти е честито, Бонбонче, и още много такива вкусни награди да извоюваш :)

    ОтговорИзтриване