сряда, 7 декември 2011 г.

Шоколадов лава кейк



Приготвих този сладкиш за летния конкурс на Линд, с участие на техен продукт. Всъщност не знам дали с друг шоколад би се получил толкова добре.

Продукти:
100 грама черен шоколад Lindt 70% / 1 голям
100 грама масло
3 яйца
1 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. брашно
1 супени лъжици какао
мазнина за формичките

Включете фурната да загрява на 220 градуса.
Стопете шоколада и маслото на водна баня.
Разбийте яйцата със захарта, добавете брашното, шоколада и какаото.
Намажете формичките с мазнина и ги наръсете с какао. Разсипете сместа – пълни се около 2/3 от обема на формичките .
Печете около 11-13 минути. Трябва вътре да остане течно.
За да остане течно е важно времето за печене, затова ако не се получи от първия път, не се притеснявайте, просто следващия път печете по- малко време. В крайна сметка ще получите поне едни вкусни шоколадови кексчета.
Сервирайте заедно с формичките докато е топло.

2 коментара:

  1. Кенди,страотно шоколадово изкушение!
    Едно от малкото сладки неща,които обичам!
    Прегръдки:)

    ОтговорИзтриване
  2. Ох,на това блаженство не бих отказала,Канди...Твоето е толкова изкушаващо-с лъжичката вътре просто те подканя да го изядеш.
    Приятен ден-поздрави!

    ОтговорИзтриване