неделя, 25 декември 2011 г.

бутер кренвиршки


Една много лесна и вкусна рецепта :). Преди няколко години ме почерпиха с такива кренвиршки, но бяха с цели кренвирши, нещо като балатон с бутер тесто. Аз ги приготвям като парти балатончета:) и слагам тънки резени кренвирш. Може и без да се мажат със жълтък и без сусам. Понякога ги правя без тези "екстри" и също са много вкусни. Помощните снимки, които ще прикача, са от преди, сега не ми остана време и за тези снимки:), но важното, е че ги има.


Продукти:

Бутер тесто
кренвирши

по желание: жълтък и поръска за пита


Приготвяне:
Нарежете тестото на ленти и увийте всяко парче кренвирш с лента тесто, като на снимките:) Аз разрязвам един кренвирш по дължина на 4, а по ширина на 2 или 3, зависи колко големи ще са кренвиршките:).
По желание намажете с жълтък и поръсете със смеска за питки/ сусам, мак.../
Печете в предварително загрята фурна на 200 - 220.









Няма коментари:

Публикуване на коментар