сряда, 28 декември 2011 г.

млечни кълбета от раци


Рецептата е от книгата "Време за готвене".
Продукти:
2-3 с.л. цедено кисело мляко
100 гр замразени рулца от раци
100 гр кисели краставички
100 гр сварени моркови
50 гр краве масло

щипка сол

за овалване:
100 гр орехи, смлени

декорация:
маслини
каперси
зелена ябълка
2 стръка копър
лимон

Приготвяне:
Нарежете морковите и краставичките на ситно и ги стиснете за да отцедите водата.
Нарежете на ситно рулцата и ги добавете към зеленчуците./ Предварително може да ги пуснете във вряща вода за 2-3 минути/
Добавете маслото, солта,млякото и нарязания на ситно копър.
Разбъркайте.
Оформете топки и ги овъргаляйте в орехите.
Сложете ги в чиния.
На всяка топка сложете каперси. Декорирайте с резени ябълка, маслини, лимон и копър.

6 коментара:

  1. Мммм,това ми звучи и изглежда страшно вкусно,Канди!
    Много интересна разядка,ще я опитам и аз!

    Хубав ден ти пожелавам! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Много готина рецепта ,Канди ! Обичам ги такива лесни ,бързи и вкусни ! Благодаря за рецептата ,ще я пробвам :)!Чао и хубава и уютна вечер !

    ОтговорИзтриване
  3. Ммммм сина ми обожава рулца от раци. Непременно ще я приготвя. Благодаря за лесата рецепта :)

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесни са! Тези със сигурност влизат в новогодишното ми меню! За резултата ще се отчета догодина :-).

    ОтговорИзтриване
  5. Честита Нова Година, скъпа Кенди! Много здраве и поводи за щастливи емоции ти пожелавам!
    А тези хапки ги сервирах като част от предястията - много свежи и леки на вкус! Благодаря ти за рецептата!
    Хубава първа седмица от годината! :-)

    ОтговорИзтриване
  6. Дени, отново Честита да е! Радвам, се че са ви харесали, наистина са много стилно предястие! прегръдки!

    ОтговорИзтриване