събота, 10 декември 2011 г.

палачинки"бохчи"


В една стара рецепта са записани " Празнични палачинки" и се завързват със червена панделка.
Много популярни и много ефектни за празниците. Като предястие със солена плънка или като десерт със сладко. Аз ги поднесох със сладко от кестени, тъй като останалите ни торбички бяха солени:).


Може да използвате вашето любимо тесто за палачинки, да си купите готови палачинки, ако нямате време или да си ги направите сами по рецептата от моята готварска тетрадка.

Продукти:
4 яйца
7 с.л. захар
2-3 ч.ч. брашно
1/2 л прясно мляко


Разбийте яйцата със захарта.
Добавете брашното и 1/2 л прясно мляко.
Разбийте добре с миксер, трябва да е с гъстотата на боза.
Умишлено не давам точно количество на брашното, вие ще прецените, ако трябва, разредете с мляко.
Загрейте тефлонов тиган за палачинки, сложете няколко капки олио и разнесете със салфетка.
Изсипете 1 черпак от сместа и с движения на тигана я разнесете по цялото дъно. Изпечете я от двете страни, като обръщате с помощта на лопатка.



В центъра на всяка палачинка поставете желаната плънка / сирене, кашкавал, шунка или сладко, шоколад.../. Вдигнете краищата и завържете с панделка, да се образува бохча.




2 коментара:

  1. Идеята е наистина страхотна, а това сладко от кестени ме накара да се размечтая!

    ОтговорИзтриване
  2. Мерси, Дени! Това оформление наистина е много празнично и аз от малка му се възхищавам, като , че ли тази палачинка е пълна с изненади:). Не знам кой го е измислил, но го има в книги с рецепти, в интернет, в домашни кулинарни рецептурници:).

    ОтговорИзтриване