Тази рецепта е класика в жанра по това време на годината. И все пак няма да си лиша блога от нея, защото е невероятно вкусна. Едно време Пържолата с гъбен сос беше най- готиния специалитет по ресторантите:).
Свински пържоли с гъбен сос
Продукти:
4 бр. свински котлета с кокал
лимонов сок, прясно изцеден
черен пипер
сол
брашно, за овалване
олио за пържене
сос:
няколко пресни гъби (аз използвах манатарки, но вие може да използвате каквито имате )
2 с.л. брашно
2 с.л. олио или краве масло
сол и черен пипер
Приготвяне:
Начукайте леко пържолите с чукче през прозрачно фолио. Напръскайте ги с капки лимонов сок. Овкусете ги със сол и черен пипер.
Потопете ги в брашното от всички страни.
Налейте малко олио в тиган, колкото да покрие дъното и изпържете пържолите в загрята мазнина и от двете страни до зачервяване.
Извадете ги върху кухненска хартия да се отцедят.
Пригответе соса:
Нарежете гъбите на филийки и ги запечете в същата мазнина, в която сте пържили месото. (В случай, че мазнината е много, отлейте от нея, за да не получите мазен тежък сос.)
Добавете брашното, разбъркайте и след като се запече, налейте бульон или вода до получаване на малко по-рядка смес от желаната гъстота. Оставете на котлона да ври, докато получите желания сос.
Добавете сол и черен пипер.
Сервирайте котлета, полят с гъбен сос и гарнирайте със зеленчуци.
Класиката си е класика Канди!
ОтговорИзтриванеТолкова е вкусно и апетитно.
Весела Нова Година бъдете щастливи!
Между подготовката малко ще отморя при всички вас и ще се насладя на пържолките. Моите чакат ред и след малко ще са във фурната. Все още умувам как да ги приготвя.
ОтговорИзтриванеТвоите са страхотни и винаги са много вкусни!
Весело посрещане на Новата Година!
Благодаря, че наминахте на празника! Честита Нова година и нека да е много успешна, ползотворна и щастлива!
ОтговорИзтриване