сряда, 21 декември 2011 г.

Картофени кюфтета


Предлагам ви рецепта за картофени кюфтета от моето тефтерче:). Приготвям ги често, а тези направих за Жоси партито. Горе-долу техниката за тези кюфтенца навсякъде е една и съща, но са толкова вкусни, че просто рецептата няма как да не присъства и при мен. Все пак това е готварската ми книга:).


продукти:
полувин кг картофи
1 глава лук / по желание /
1 яйце
черен пипер
сирене краве Жоси
сол

Приготвяне:
Сварете картофите с кората, изцедете водата и ги оставете да се охладят. Обелете картофите. Пресовайте ги с ръчна преса или ги намачкайте с вилица.
Добавете яйцето, ситно нарязания лук / по желание / , намачканото сирене и останалите продукти. Оформете кюфтенца.
Оваляйте ги в брашно и ги изпържете в сгорещено олио от двете страни.
Извадете ги върху кухненска хартия, да се отцеди мазнината.

Няма коментари:

Публикуване на коментар