Страници

Бисквитено покривче с крема сирене


След толкова разнообразни ястия, след толкова празници все още не мога да превключа на нормално меню. Все ми се иска нещо интересно:)а и не само на мен:). Прекрасен десерт е и днешния.
Открих Střecha z BeBe sušenek в интернет. Прави се с бисквити, желателно два цвята с еднакви размери, крем с масло, пудра захар, извара, крема сирене, рикота или маскарпоне, банан и други плодове.
В българските кулинарни среди го популяризира Наталина като го публикува като "покрив с крема сирене", но почти навсякъде е известно като "Покривчето на Нат".
Нейната рецепта може да видите в Гответе с мен.



Бисквитено покривче с крема сирене




Продукти:
15 бр. бели бисквити
15 бр. кафяви бисквити
*Бисквитите трябва да са с еднакви размери
250 гр крема сирене (извара, Маскарпоне или Рикота)
100 гр краве масло
100 гр пудра захар
2 банана
прясно мляко около 200 мл
Нутела(течен шоколад)за покритие отгоре

**
по желание за покритие вместо Нутела - разтопен шоколад
по желание за декорацията: ядки, кокос
по желание за плънката: сушени плодове, плодове от сладко


Пудрата захар се разбива с маслото на крем. Добавя се крема сиренето и се разбърква много добре.
Голямо парче алуминиево фолио се разстила.
Бисквитите се потапят за кратко в топлото, не горещо мляко.
Половината от тях се подреждат като първи пласт от общо 15 бр. бисквити: 3 бр на ред с по 5 бр. в дълбочина.
Редуват се бели и кафяви.
Нанася се тънък слой крем.
Подрежда се втори пласт с бисквити, като се разменят цветовете: върху бяла се поставя кафява бисквитка.
Изсипва се останалият крем и се разнася равномерно.



В средата се поставят бананите, като от тях се премахва кривата част, ако не са много прави, пък се нарязват на едри парчета, които се подреждат едно зад друго.
С помощта на алуминиевото фолио краищата се навдигат и се съединяват, така, че да се получи покривче.




Оставя се заедно с фолиото в хладилника, поне за два часа.
Фолиото се отстранява се покривчето се намазва с Нутела.
Нарязва се на филийки. Разреза е много ефектен.



Ето тук вариант само с бели бисквити, шоколад и кокос: 



А тук с Филаделфия и Нутела във Великденска премяна:



9 коментара:

  1. Чудесно покривче, лесно и вкусно!

    ОтговорИзтриване
  2. Честита 2012-а, Кенди!
    Дали да не се скрия под това примамливо покривче? :)))
    Сърдечни поздрави :*

    ОтговорИзтриване
  3. Чудно ,примамливо и ефектно покривче.
    Канди страхотни снимки си направила мила.
    Прегръдки и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Харесва ми, много ми харесва!!!
    Хубав ден, Бонбонче :)

    ОтговорИзтриване
  5. Кенди,покривчето ти е чудесно-поздравления!

    ОтговорИзтриване
  6. Кенди, разреза е толкова апетитен, че си отчупих парченце!
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  7. Вярно,че покривчето е много известно,но има невероятно много положителни отзиви в нет пространството. Твоето е супер и предвид крема сиренето,която обожавам, вкусът ми ще е нежен. Омеква ли бързо или изисква повече време за чакане?

    ОтговорИзтриване
  8. Чудесно покривче, вземам си парченце :)))

    ОтговорИзтриване
  9. Еха, толкова коментари хич не очаквах:):):) Явно наистина е популярно! Нинче, аз го правих вечерта и на сутринта беше невероятно вкусно, но не мисля, че се оставя заради бисквитите, защото се потапят в мляко. По-скоро заради крема, нали е с масло, да стегне. По-вкусно е като е студено:)Благодаря на всички ви! Прегърдки!

    ОтговорИзтриване