сряда, 11 януари 2012 г.

Бананови сарми с ванилов сос


Рецептата е от книгата "Време за готвене". В оригиналната рецепта е с 3 банана и бананите се поръсват с портокалови корички, но аз не го направих. И соса е с 3 жълтъка, аз сложих 2. Записвам рецептата, както аз я изпълних.

Продукти:
2 банана
2 листа кори за баница
2 с. л. мед
1 портокал
30 гр краве масло
пудра захар

за ваниловия сос:
150 мл прясно мляко
2 жълтъка
100 гр захар
1 ванилия



Приготвяне:
Обелете бананите и ги намажете отвсякъде с мед.
Изцедете сока на портокала. Полейте бананите.
Нарежете корите за баница на ленти. Увийте бананите на няколко пласта.
Сложете ги в тавичка за печене, аз сложих хартия за печене. Намажете ги отгоре хубаво с масло. Печете ги в предварително загрята фурна десеттина минути на 150 градуса да се зачервят леко.

За приготвянето на соса: изсипете в дълбок съд 150 мл прясно мляко.
Отделете жълтъците от белтъците на яйцата. Изсипете жълтъците, захарта и ванилиите в млякото. Варете на водна баня, като бъркате непрекъснато и енергично до сгъстяване. Махнете от огъня и бъркайте, докато се охлади.
Извадете внимателно готовите бананови сарми в чиния за сервиране. Поръсете ги с пудра захар. Полейте ги с ваниловия сос.

16 коментара:

  1. Ей , че хубаво предложение ,Канди ! Страхотно ! Много ми хареса ! И си ги поднесла така красиво !
    Комплименти ! Хубава вечер ! Прегръдки !

    ОтговорИзтриване
  2. Много слънчево, ароматно и вкусно предложение за десерт! Много ми хареса! Поздрави с пожелания за хубава вечер! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Лелеееее,това предизвика обилно слюноотделяне в мен!
    Невероятно красиво и божествено вкусно звучи!
    Целувам те*0

    ОтговорИзтриване
  4. Леле, Кенди,
    звучи страхотно, като за мен;-)
    Поздравявам те за избора!
    Хубава вечер от мен!

    ОтговорИзтриване
  5. Прекрасно Кенди!
    Още от заглавието ме застреля тотално:)
    Изглежда супер вкусно!

    ОтговорИзтриване
  6. Канди, голяма вкусотия, много оригинално за гости! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. КАНДИ, МИЛА..ама то така не може да ни предизвикваш с такава вкусотия.:)
    Толкова е прекрасно и снимките и сърмичките и аранжировката ,всичко е прелесно.
    Прегръщам те за лека нощ!

    ОтговорИзтриване
  8. Много красиво декорирано ястие! За ароматите и съчетанието на вкусове, просто нямам думи - красота!
    Хубав четвъртък, Кенди!

    ОтговорИзтриване
  9. Много интересно предложение и много вкусно изглежда! Снимките са апетитни и красиви:)

    ОтговорИзтриване
  10. А аз какво да кажа, отвсякъде показвате какви ли не вкусотии, че се чудя откъде да започна. Да не говорим, че в началото списък си направих, ама стана толкова дълъг, че се отказах, засега преглъщам виртуално и се пресягам през монитора:). Радвам се, че ви харесва идеята, въпреки, че не съм автора мисля, че съм се справила добре в изпълнението, след такива хубави коментари. Благодаря ви!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Прелест.....ще ми се да си ги направя тези вкусотии.И с това сосче мммм...Благодаря ти ,Канди!
      Хубав ден!

      Изтриване
  11. Бонбонче, като започнеш от заглавието, минеш през снимките и стигнеш до рецептата - всичко ме възхити! Страхотна идея и изпълнение - определено ще зарадвам любителя на бананови десерти в къщи:) Прегръдки и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  12. Хеййййй.....Кенди, много , много екзотично и вкусно звучи твоята рецептичка!А....снимките ти са уникални!Ваниловия ти крем ....изглежда ...просто уникален! С каквото и да е съчетан....все ще е вкусно! Благодаря ти ...за чудесната идея!За мен е голямо удоволствие , всяко посещение в твоето блогче!
    Прегръщам те и....ти желая прекрасна и романтична вечер!

    ОтговорИзтриване
  13. Оххх тия банички са уникални. Толкова ми харесаха. А как съблазнително поднесени. Поздрави!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  14. Мммм,само като чета рецептата,пък като погледна и снимките и всичко това ми обещава един блажен десерт,разкошотия!

    Поздрави,Кате!

    ОтговорИзтриване
  15. Дави кажа в началото много се притеснявах каква ще да е тази работа с тези банички банани. Миналата година направих 2 за проба и много ми харесаха. Наистина са много интересни и вкусни, когато са леко топли. В комбинация с този сос вкуса е невероятен! Габи, благодаря за прекрасния коментар! Бени, винаги успяваш да ме накараш да се усмихна и дори да вирна нослето от толкова хвалене:). Дианка, благодаря ти миличка, радвам се,че ти допадат. Еликсирче, винаги се радвам на твоите посещения, а след като и на теб ти допада, значи сме уцелили рецептата:)! Хубава вечер и приятни почивни дни!

    ОтговорИзтриване