Страници

Свински пържоли с топено сирене, гъби и сметана на фурна с гарнитура от пащърнак


Дълго заглавие на рецептата се получи, но не знаех как точно да го формулирам:). Рецептата за пържолите е нещо като класика, може би. Аз ги приготвям по този начин и никога не съм гледала рецепти за това: месо със сметана, дали на тиган или във фурна, всеки го приготвя по свой вкус и начин. Гъбите, които използвам са или манатарки, или печурки, но предполагам с всякакви би се получило добре. Вместо пушено топено сирене може да се използва пушена гауда, скаморца и др. Гарнитурата от пащърнак е от списание Goоd food бр. 52, но могат да се поднесат с гарнитура по избор.


Свински пържоли с топено сирене, гъби и сметана на фурна


Продукти:

за ястието:
3 бр. вратни пържоли или котлет
пушено топено сирене( или пушена гауда)
няколко гъби ( манатарки, печурки)
1 глава лук
олио
200 гр заквасена сметана
черен пипер
сол

  


Приготвяне:
Начукайте леко пържолите. Посолете ги и ги наръсете с черен пипер.
В йена сложете малко олио на дъното и подредете пържолите една до друга.
Отгоре наредете нарязан лук на полумесеци и гъби на филийки.
Нарежете върху всяка пържола по две кръгчета топено сирене.
Залейте всичките пържоли с разбита с вилица заквасена сметана. Затворете йената.
Сложете ястието във фурна и включете на 150 градуса. След около 1/2 час може да засилите на 180 градуса. Печете до готовност около 1 - 1 1/2 час.


Печен пащърнак с пармезан

Продукти:
2 бр. пащърнак
3 с.л царевичен грис ( аз използвах суха смес за качамак)
50 гр настърган пармезан
щипка индийско орехче
3 с.л. зехтин


Включете фурната да загрява на 220 градуса с вентилатор.
Разбъркайте пармезана, Грисът(качамака) и индийското орехче.
Нарежете пащърнака на лентички, като отстраните сърцевината. Да не са много тънки.
Сложете на котлон вода със сол като заври, сложете пащърнака за 6 минути да се свари до омекване.
Извадете го и го изцедете.
Докато е горещ го потопете хубаво в сухата смес.
Поставете на котлон тава със зехтина да се загрее. Наредете в нея пащърнака. И разбъркайте, за да се омасли пащърнака от всички страни.
Преместете тавата във фурната и печете 15 минути, обърнете и печете още толкова до зачервяване и от двете страни.
Извадете върху домакинска хартия да се отцеди от излишната мазнина.
Сервирайте пържолите с гарнитурата.

24 коментара:

  1. Много вкусно, Канди! Страхотно ястие си приготвила!

    ОтговорИзтриване
  2. Много вкусно, несъмнено, но пащърнак не съм яла:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Траяна, пащърнак бях опитвала само в супа:). Но като го видях в това списание, хич не му се чудех:). Има вкус на много сладък морков, по този начин както е приготвен.

      Изтриване
  3. Наистина изглежда много вкусно! Бих изяла една голяма порция. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. КАНДИ,страхотно ястие ,прекрасно поднесено БРАВО МИЛИЧКА!
      ПРЕГРЪЩАМ ТЕ!

      Изтриване
    2. Ева, благодаря, че намина и разбира се, че харесваш ястието ми:) С удоволствие ще ти сервирам:)
      Зиче, Мила, Прегръщам те и аз!!!

      Изтриване
  4. Канди, рецептата ти е много вкусна ,особенно с гъбите манатарки (мои любими)си представям каква вкусотия е! И аз като Траяна пъщарнак не съм яла ,но звучи интригуващо така приготвен ! Хубава вечер ! Прегръдки !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ивана, и аз ги обожавам тези гъби невероятен аромат и вкус! Хубав ден от мен, прегръдки!

      Изтриване
  5. Много ми хареса как си поднесла ястието, Candy! С тези хрупкави пръчици пащърнак е истинско вълшебство!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ме радват коментарите ти! Вълшебство е цялото виртуално пространство с всички вкусни блогове!:)

      Изтриване
  6. Кенди, идеално за тези студени дни!
    Много хубави снимки и красиво поднесено!
    Жена с вкус*)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Е, това е - твоите думи са балсам за душата ми, Кате! Прегръщам те силно, хубав петък от мен!

      Изтриване
  7. Кенди, разкошно е! Много апетитно, красиво и вкусно!
    Поздрави и весел ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че намина, благодаря за красивите думи! Хубав ден и от мен!:)

      Изтриване
  8. Бонбонче, изключително вкусни предложения! Пащърнак не съм яла никога, но като гледам колко хрупкаво и апетитно изглежда, ще трябва да потърся да се снабдя и аз и да опитам :)
    Хубав и усмихнат петък :)

    ОтговорИзтриване
  9. Инче, изобщо не се съмнявам в теб! Представям си какво ще сътвориш с този пащърнак! Снабдявай се по-скоро:) / има в Кауфланд при зеленчуците:)/ Хубав петък и от мен!

    ОтговорИзтриване
  10. Страхотно меню,Кате!Правила съм пържолки със сметана та веднага мога да предвкуся в ума си твоите,а технологията на приготвяне на пащърнака ме заинтригува,благодаря,че сподели!

    Хубави почивни дни,мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Еликсирче! Пържолките са си класика:)! Този пащърнак наистина е много вкусна гарнитура. Хубави почивни дни и на теб!:)

      Изтриване
  11. Мислех,че само аз не съм яла пащърнак,но не съм сама.Ще видя в кауфланд и ще проверя вкуса му.Като гледам твоите вкусотии и вярвам ,че ще ми хареса.
    Хубав ден,Канди!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ах, Живе представям си в Кауфланд сега ще има бум на търсене на пащърнак:):):). Голям майтап, ама и аз като го видях в списанието хич не му се чудих, апетитна работа:). Хубава вечер и приятни почивни дни!

      Изтриване
  12. Бонбонче, бавно, но славно си наваксвам всички вкусотии, които си измайсторила.:-))) Знаеш, че обичам посещенията в блогчето ти, не само защото си добър приятел и ни посрещаш гостоприемно, а и защото е толкова стилно и красиво.:-))) Страхотно предложение за зимните, а и не само дни! Облизвам се при вида му и със сигурност ще ме вдъхнови за реализацията му у дома!
    Блаодаря за удоволствието, Бонбонче!!!!
    Силна прегръдка и до следващия ти пост!:-))))
    Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  13. На снимките изглежда доста примамливо.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря!:) Наистина са много вкусни, а пащърнака, приготвен по този начин ми е любим! Лека вечер!

      Изтриване