вторник, 3 януари 2012 г.

Пилешки филенца с Камембер и бадеми


Интересно предложение за пилешки филенца с пълнеж от камембер и хрупкава панировка с бадеми. Адаптирано от: http://www.rawfish.com.au/chicken-camembert-crumbed-in-almonds-gluten-free-recipe/#comment_673000

Продукти, за 2 порции:
2 пилешки филета
2 резена Камембер, тънки
100 гр натрошени обелени бадеми, на едро
50 гр брашно
1 яйце
сол
черен пипер
олио за пържене



Приготвяне:
Разрежете филетата, не до края, за да получите процеп, Джоб.
Поставете вътре резен сирене.
Посолете, подправете с черен пипер.
Потопете всяко филе в брашно, след това в разбито яйце. И накрая в бадеми.
Оставете в хладилник, до момента на пържене, или изпържете веднага:), в загрято олио до полувината на филетата. Внимавайте да не загорят бадемите. Пържете на не много силен котлон.




Извадете върху салфетка да се отцедят от излишната мазнина.
Поднесете с подходяща гарнитура или сос: майонеза + кисело мляко + чесън и копър.

1 коментар: