петък, 20 януари 2012 г.

Côtes de porc à la sauge / Свински котлет “САЖЕ”


Рецептата е от книгата „Време за готвене”

Продукти:
2 бр. (250 гр) свински котлета
2 домата
1 глава лук
5-6 маслини
1 лимон
1 скилидка чесън
2 стръка салвия (градински чай)/ използвах суха/
50 мл зехтин
50 мл соев сос
1 с. л. мед
черен пипер
сол

Приготвяне:
Нацепете котлетите с върха на ножа по краищата, за да не се свият при пърженето.
Овкусете ги със сол, черен пипер и соев сос.
Налейте зехтина в тиган. Като загрее поставете котлетите. След като се запържат, прибавете към тях нарязаните маслини, пресования чесън и дръжките на салвията.
Извадете от тигана готовите котлети и в същата мазнина сложете лука, на полумесеци. След минута сложете и доматите, също на полумесеци.
Добавете накъсани листенца салвия и сока от половин лимон. Овкусете със соев сос, мед, сол и черен пипер. Разбъркайте и оставете, докато се карамелизира.
Поставете котлета в чиния и върху него изсипете готовите зеленчуци. Украсете с резени лимон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар