Страници

Селска супа от патешко месо


Приготвям супата от патешко месо, по рецептата за супа от пиле, която е от домашните тефтери.



Продукти:
патешки маншон около ½ кг
1 дафинов лист
2 картофа
1 глава лук
2 моркова
черен пипер
чубрица
сол
фиде(около 1 шепа)
магданоз

застройка:
2 яйца
1 к.л. лимонтузу(лимонена киселина)

Месото се сварява до готовност. (Аз го варя за 50 минути в тенджера под налягане. Тенджерата под налягане се оставя да изстине, за да се освободи парата, едва след това се отваря.)
Месото се изважда и се обезкостява.
В бульона се добавят нарязаните зеленчуци и подправките и се сваряват без капак.
След като се сварят се добавя фидето и се вари според указанията на опаковката, до готовност.
Супата се отстранява от котлона и се застройва: В купа с вилица се разбиват яйцата и лимонтузуто. Добавя се от бульона на тънка струйка, при непрекъснато разбиване с вилица. Когато купата се напълни (застройката вече е с температурата на бульона) се изсипва в тенджерата при супата, при непрекъснато разбъркване.
Готовата патешка супа се поръсва със ситно нарязан магданоз.

4 коментара:

  1. Обичам супа, твоята изглежда толкова вкусна, че ми се прииска да гребна с лъжицата! Поздрави с пожелания за успешна нова седмица! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотна е супичката :). Вземам си порцийка и отивам да си правя кафе :)))
    Хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. soy amante de las sopas luce absolutamente bella y exquisita,el pato es una delicia,abrazos y abrazos.

    ОтговорИзтриване