вторник, 14 февруари 2012 г.

Торта червено сърце


Рецептата за тази торта видях при Мариянка, беше в плановете ми за празника, напоследък мислех и да се откажа от правенето и. Превеждах рецептите и с обясненията нещо се обърках:). Но Мариянка я публикува тъкмо на време, та се амбицирах отново. И да си призная сложно си беше, а и изобщо не мислех, че ще успея със сърцето. По едно време пък ми се струваше, че съм го обърнала надолу:). Истината е, че изисква време, но пък е много вкусна, красива и ефектна. А изненадата, наистина е изненада, защото до последно не предполагах, че ще се получи:). Е явно с любов и желание наистина се постига всичко!



Продукти:

За блатовете:

Всички продукти трябва да са със стайна температура!

300 гр меко краве масло
300 гр захар кристал
400 гр бяло брашно
6 яйца
200 мл прясно мляко
3 ч. л. бакпулвер
1/4 ч. л. сол
есенция ром
ванилия

Приготвяне:
Пресейте брашното в купа с бакпулвера, ванилията и солта.
В друга купа разбийте маслото със захарта до побеляване.
Добавете яйцата едно по едно, като добавяте всяко следващо, след като предходното се е усвоило напълно.
Добавяйте от сместа с брашното на етапи и разбивайте с миксера, като може да смените с приставки за тесто.
Добавете прясното мляко и есенцията. Разбийте добре.
Разделете сместа на 2 равни и една по-малка част.
По-малката част да е с количество за около 5 мъфина.
Подгответе 2 тавички с размер 20 см, и ги застелете с хартия за печене.
Моите тавички бяха по-големи и блатовете станаха по-тънки.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете последователно двата еднакви бели блата.
Извадете ги върху решетка, да изстинат.
Боядисайте малкото количество смес с 1 с.л. натурално какао и червена сладкарска боя.
Изпечете и червения блат.
Когато изстинат белите блатове се разрязват напречно на две части. Така получавате общо 4 бели блата.
Червения блат се прави на трохи.


За крема:
500 мл течна сладкарска сметана
500 гр маскарпоне

Разбийте сметаната и маскарпонето в две отделни купи, след което ги смесете със шпатула.
Слепете блатовете с крем 2 по два и оставете в хладилник за 2 часа.
Натрошения червен блат разбъркайте с малко от глазурата, за да получите смес, удобна за оформяне.
Извадете блатовете от хладилника и започнете оформянето.
Трябва да оставите борд около 2 см.
Върху едната двойка блатове трябва да оформите конусовидно островче в средата също така отрежете под наклон и отстранявайте от блата до постигане на желаната форма.
Върху другата двойка блатове отново изрязвайте под наклон "V образно".
Запълнете празното пространство с червената смес и съединете блатовете.
Отгоре и отстрани нанесете от глазурата и декорирайте по ваше желание.
Оставете в хладилник за няколко часа.




11 коментара:

  1. Канди, тортата е страхотна и сърцето е прекрасно, благодаря ти за милите думи, за вкуса не се съмнявам :)
    Хубаво утре!

    ОтговорИзтриване
  2. Мила Кенди, справила си се чудесно! Страхотно ти се е получила тортата!

    ОтговорИзтриване
  3. А, надушвам заговор между двете.... :)
    Прекрасна е тортата, кате! Изкушението да я направя голямо.
    Прегръдки и за теб, и за Марияна! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Тортата е прекрасна ,Кенди - поздравления ,ама аз веднага казвам ,че няма да се справя :( ...много сложно ми се вижда това с конусовидното островче :)!
    Радвам се обаче на твоята и отново най -искренни комплименти :*!
    Чао ,мила и хубав ден :*!

    ОтговорИзтриване
  5. Канди,страхотна тортичка,и на мен ми се струва толкова сложно но и си заслужава,защото се е получило нещо много красиво
    хубав ден миличка

    ОтговорИзтриване
  6. Кате, чудесно се е получила :)
    Нямаше да има значение накъде е обърнато сърцето!
    Нали е правена с много любов!
    С Мариянка сте изкусителки големи с това предложение!
    Сърдечни поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  7. Супер е! Браво за смелостта да я направиш и за прекрасния резултат!

    ОтговорИзтриване
  8. Браво,браво,хиляди пъти браво!Твоят половин е наистина щастливец!

    ОтговорИзтриване
  9. ohhh ....que hermosura y delicada torta me encanta,una verdadera tentación,felicitaciones,abrazos y abrazos.

    ОтговорИзтриване
  10. Благодаря ви за вдъхновението и коментарите!

    ОтговорИзтриване
  11. Супер симпатична тортичка! Малко се обърках при сглобяването с оформянето на сърцето, ама ще прочета пак и ще се опитам да разбера:)
    Много ми хареса идеята и реализацията!:)
    Поздравления и за теб и за Марияна:)

    ОтговорИзтриване