петък, 9 март 2012 г.

Пиле с 4 сирена


И това ястие е много популярно. Не знам дали има изисквания какви точно сирена да се използват, аз го направих по следния начин, като сметаново пиле, но с добавка на сирена.

Продукти:
500 гр Пилешко филе
соев сос, черен пипер, сол

300 мл сметана - готварска
пушено топено сирене - около 100 гр
ементал или кашкавал - 50 гр
настърган пармезан - 1 с.л.
синьо сирене - 50 гр

Продуктите са в отоносително количество, може да ги промените според вкус, наличност.
Важното е , когато направите соса да не е много гъст, защото после като поизстине се сгъстява.
Топенето сирене изиграва важна роля за консистенцията, така, че задължително трябва да присъства.

Приготвяне:
Нарежете месото на филйки и мариновайте за 1/2 час в соев сос, черен пипер, сол.
Изпечете на скара или изпържете в тефлонов тиган с олио.

Направете соса:
Изсипете сметаната в тигана от пърженото пиле или в друг тиган с малко мазнина.
Добавете нарязаните сирена и бъркайте докато се разтопят и соса започне да се сгъстява.
Сервирайте като подредите филенцата в чиния и полейте със сос.
Ако соса ви се сгъсти може да разредите с прясно мляко и да го загреете.

3 коментара:

  1. Това пиле е станало фантастично в компанията на 4 вида сирене! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Обожавам го това пиле! Често си го хапваме вкъщи :)

    ОтговорИзтриване
  3. Обичам всякакви сирена и това е любима моя рецепта :)))

    ОтговорИзтриване