неделя, 25 март 2012 г.

Пълнени калмари със скариди


По 24kitchen/ Utilisima се излъчва кулинарно предаване с Анхелик Смейнк. Обожавам да я гледам! В едно от предаванията, тя показа рецепта за пълнени калмари със скариди. За съжаление не успях да видя цялата версия, а само сервирането. Търсих в интернет рецептата, но без успех. Та вдъхновена от тази вкусотия реших да напълня и аз калмари със скариди по най- елементарния начин. Вижте рецептата, дано ви допадне:)!




Продукти:
4 бр. Бейби калмари
24 бр. скариди / приблизително, зависи от големината на калмарите и скаридите/
Марината за скаридите:
Соев сос
Черен пипер
Счукан чесън
Зехтин
Сол
Лимонов сок



Приготвяне:
Разбъркайте продуктите за марината в купа и сложете скаридите. Покрийте с фолио и ги оставете в хладилник за около 1 час.
Извадете ги от маринатата и ги запечете в сух тефлонов тиган.
Изчистете калмарите, и отрежете горната част с пипалата. Може и да я оставите декоратовно като капаче.
Напълнете калмарите със скаридите и забодете отгоре отвора с клечка за зъби.
Потопете ги в брашно и ги изпържете в олио / зехтин/ от двете страни.
Отстранете клечките и сервирайте.


2 коментара:

  1. Кенди, това сигурно е голяма вкусотия. Обожавам и калмари и скариди, а двете на едно място сигурно правят страхотна комбинация. Само мога да съжалявам, че няма от къде да намеря от тези калмарени туби :-)
    Поздрави и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Не винаги е необходимо да има човек рецепта, Candy. Твоят вариант звучи много вкусно и много примамливо. Бих опитала рецептата ти с удоволствие.

    Поздрави и приятна нова седмица!

    ОтговорИзтриване