петък, 9 март 2012 г.

Панирани хапки с шунка и кашкавал


Такова предястие съм хапвала в едно заведение. Едва ли е непознато и за вас. Беше направено обаче на голям правоъгълник и панировката не знам дали е по този начин. Но важното, е че оформени като малки хапки са идеални за парти.

Продукти:

Кашкавал / "Жоси"
шунка
яйце
брашно
галета




Приготвяне:
Нарежете кашкавала и шунката на филийки, след това на цветя с формички за сладки.
Между две цветенца кашкавал поставете цветенце шунка.
Потопете за малко готовите цветя в ледена вода. След това ги потопете хубаво в брашно, не трябва да има места без брашно, после в разбито яйце и накрая в галета. Изпържете в силно загрято олио от двете страни, до златисто.
Извадете върху домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар