Страници

Импровизирана ирландска яхния / Irish Stew


Ирландската яхния обикновено се прави с агнешко месо, картофи, моркови, лук и магданоз, пуристите твърдят, че тя трябва да се прави с овнешко месо и само с картофи, лук и вода. Не съм се придържала към определена рецепта, технологията общо взето е една и съща. Ястието се готви на бавен огън. Направих го с телешко, въпреки, че е рядко срещан вариант, но агнешко не открих.



Продукти:
1,5 кг телешко месо( използвам гърди за такива рецепти)
2 глави лук
1/2 глава целина
2 моркова
5-6 картофа
магданоз
чер пипер
сол


Нарежете месото на кубчета, ако използвате гърди - може и по- големи парчета. Нарежете лука на по - едро, целината - на кубчета, морковите и картофите - на кръгчета.
Подредете на дъното на тенджера смес от нарязани лук, целина и моркови. Отгоре наредете пласт месо, поръсете сол и черен пипер, върху него кръгчета картофи. Повторете реденето отново, като най-отгоре оставете картофите. Налейте внимателно вода, малко над продуктите. Сложете тенджерата на среден огън, като заври оберете пяната, намалете котлона, сложете капака и оставете ястието да ври. Преди сервиране поръсете със ситно нарязан магданоз.


1 коментар:

  1. Любимите ми лесни и вкусни идеи виждам тук мила Candy. Това си заслужава да се направи. Много апетитна е първата снимка :) Приятен ден и повече кулинарни фантазии ти пожелавам към края на седмицата !!!

    ОтговорИзтриване