неделя, 8 април 2012 г.

Предястие – салата „ Пролетни цветя”


Предястието, което направих за гостуването си при Мимето
Често изрязваме цветя, за сандвичи, хапки и т.н.  Открих ги оформени по подобен начин ето   тук. Не съм се придържала към рецептата, но все пак идеята е от тук. Нарекох го предястие- салата, тъй като сами ще видите, че за продуктите, които използвах просто няма  друго определение:).



Продукти:

колбас
кашкавал
шунка
краставица
репичка

зелена салата/ айсберг
репичка
краставица
сол
оцет
олио
Дървени шишчета за закрепване на цветята

Приготвяне:
Изрежете различни по глемина цветя, с формички за сладки.
Изрежете и пеперуди и листа за цветята.
На шишче забодете 2-3 формички с различна големина и цвят.
От репички изрежете малки кръгчета, аз използвах накрайник за шприц.

Направете салатата, като от краставицата направите по- големи пънчета, на които да забодете цветята,  оставете няколко листа салата за декор.
В подходяща купа изсипете салатата, забодете цветята и украсете с целите листа.

2 коментара:

  1. Много свежо и както винаги поднесено с вкус и любов
    прегръдки и прекрасен ден

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотно букетче, Кенди! Много е симпатично и свежо!

    ОтговорИзтриване