неделя, 8 април 2012 г.

Шоколадово-ягодово букетче


Шоколадовото букетче, от гостуването ми при: Мимето Едва ли ви е непознато това удоволствие, но все пак ще приложа рецепта:).



Продукти:
15 бр. едри ягоди
1 голям черен шоколад 90-100 гр.
50 гр бял шоколад
дървени шишчета
захарни топченца за декорация, Dr Oetker

Приготвяне:
Измийте ягодите и ги подсушете внимателно.
Разтопете черния шоколад на водна баня или в микровълнова.
В микровълнова: начупете го на парчета, сложете го в суха купа и го пуснете за 90 минути на максимална мощност, като го изваждате на всеки 30 секунди и разбърквате с вилица.
Забодете ягодите на шишчета и ги потопете в шоколада. Оставете няколко да боядисате след това в бял шоколад.
Забодете ги в нещо твърдо: може да използвате стар хляб.
Оставете ги в хладилник да стегне шоколада.
Разтопете белия шоколад по същия начин.
Потопете небоядисаните ягоди и ги поръсете със захарни топчета.
С помоща на малка лъжичка гребнете от белия шоколад и направете чрез стичане отвисоко лентички по кафевите ягоди.
Оставете отново в хладилник да стегне.

2 коментара:

  1. ох миличка,така се облизвах :)))
    прегръдки и страхотен ден ти желая

    ОтговорИзтриване
  2. Бонбонче, чудесно представяне!
    Взимам си едно "цвете" от букетчето!
    Прегръдки и хубава неделя!

    ОтговорИзтриване