четвъртък, 19 април 2012 г.

Пилешки бутчета по гръцки


Сигурно ги познахте:) бутчетата по гръцки, по рецепта на Пепчо, която пък аз открих при Роси, защото тогава още не следях Пепчо. Дълга и широка стана за обяснение, но Пепчо сега си я следя:).
  Продукти:
пилешки бутчета
1/2 лимон на шайби
100 мл бира
маслинки и ако имате гъби / по желание/

 за мариноване:
1 ч.л. сладък кетчуп
1 с.л. горчица
сока от 1/2 лимон
риган
сол
червен пипер
мадраско къри
чесън на прах
пикантина барбекю или кубче пилешки бульон




Смесете в купа продуктите за маринатата. 
Подредете бутчетата в тавичка или йена. 

Намажете ги от всички страни с маринатата. 
Ако имате време ги оставете в хладилника, покрити с фолио за няколко часа. 
Ако имате гъби, нарежете ги и ги сложете отстрани, сложете и няколко маслинки и парченца лимон. 
Налейте внимателно бирата отстрани, за да не отмиете маринатата от бутчетата. 
Покрийте тавата с фолио или йената с капак и сложете във фурната. 
Включете на 200 градуса, и като започне да ври намалете на 170. Печете 30 -40 минути под фолио и още 20 като го отстраните.
 Тавата не се намазва с мазнина. 
 * Рецептата може да се приложи и за печене на цяло пиле или крилца:).



13 коментара:

  1. Прекрасни са, Кате! Хубав ден ти желая! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ох , още не съм закусвала и първата снимка направо ме прати за обяд :))...много вкусно изглежда ,Катюша ! Рецептата е чудесна !
    Хубав ден и голяма прегръдка :* !

    ОтговорИзтриване
  3. Много хубави са станали, Кате! Обичам пиле по гръцки и ме подсети, че скоро не съм правила:)

    ОтговорИзтриване
  4. Ох, толкова вкусно звучи, че огладнях рано, рано днес, Candy... А и ти си представила бутчетата толкова предизвикателно и вкусно, че няма как да не му се прииска на човек да си хапне. А и като знам на Пепи рецептите колко са вкусни... започвам да поглеждам през прозореца към ресторанта отсреща. Те обаче едва ли ще могат и наполовина да ми предложат такава вкусотия.
    Снимките ти отново са прекрасни. Винаги им се възхищавам много.

    Прегръдки и един прекрасен четвъртък, Candy!

    P.S. Обичам четвъртък, защото след него е петък и после, Юхуууу ;)))))
    Намини във Facebook да направиш и ти гимнастика за раздвижване. Ще ти допадне, сигурна съм ;)))).

    ОтговорИзтриване
  5. Тези бутчета са от класиките на Пепи. Както винаги всичко нейно е адски вкусно и по своему опростено. Много отдавна ги бях открила и още не съм се наканила да ги приготвя. При теб са станали чудни, особено с тези "обувчици".

    ОтговорИзтриване
  6. Кате, точно по поръчка ми идват твоите бутчета...чудех се как да ги приготвя.
    Много апетитни си ги направила и ароматни!
    Слънчев ден и много усмивки!

    ОтговорИзтриване
  7. БОНБОНЧЕ, КАК ГИ ПРАВИШ ТЕЗИ ВКУСОТИИ ПЪК И СНИМКИТЕ НАПРАВО МИ СЕ НАПЪЛНИ УСТАТА ...:)))
    Много хубава рецепта страхотна..
    Прегръдки и страхотен ден!

    ОтговорИзтриване
  8. Кате,и аз правих тези бутчета-станаха много вкусни,но нямам време да си ги кача.И твоите изглеждат чудесно!
    Хубав ден-прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  9. Това просто ме остави без думи!!! Красота. Напълни ми се устата, а като се сетя че в хладилника ме чакат броколи и карфиол....искам на гостиииии :)
    Браво Candy, номер едно !!!

    ОтговорИзтриване
  10. Помня тези бутчета и твоите са много са изкушаващи Кате!

    ОтговорИзтриване
  11. Следиш ме значи, а :)))
    Но са най-вкусните пилешки бутчета за мен.
    А гледам и при теб са станали неустоими, Кате!
    Честит четвъртък!

    ОтговорИзтриване
  12. Обичам тези бутчета, а и у дома често се правят. Изглеждат неустоими :).
    хубав и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  13. Кате,страхотни са станали и при теб,мила!
    Пак много съм пропуснала и отивам да наваксам.
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване