сряда, 25 април 2012 г.

Огретен с картофи, броколи и пиле


Днес ще споделя една много вкусна и интересна рецепта. Гледах я при Рудолф, по Ютилисима. Той използва карфиол, аз го замених с броколи.


Продукти за 4 порции:
1 глава броколи / 500 гр.
4 големи картофа
100 гр. козе сирене
6 или 8 пилешки бутчета – долната част
1 с.л. мед
сол
черен пипер
краве масло
олио


Приготвяне:
Сварете картофите, не ги белете предварително. Оставете ги да изстинат, обелете ги и ги нарежете на кръгчета / филийки/. Посолете ги.
Сложете вода на котлона да заври, добавете сол.
Нарежете броколито на розички и го измийте.
Пуснете ги във врящата вода за около 10 минути. Не преварявайте.
Намаслете тавичка и подредете розичките броколи в нея.


Отгоре настържете козе сирене и сложете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 10 минути да се запече.


През това време направете бутчетата – посолете ги, поръсете ги с черен пипчер и ги полейте с 1 лъжица мед. Хубаво ги разбъркайте.
Сложете в тиган краве масло с малко олио и пържете бутчетата от всички страни, общо време около 10-15 минути. Котлона не трябва да е много силен, за да може месото отвътре да се изпържи добре. /Внимавайте, защото много пръскат при пърженето/. Извадете ги.



В тефлонов тиган с малко олио сложете картофите да се запържат от двете страни за 5 минути на силен огън, после добавете краве масло и пържете до зачервяване.



В чиния сложете ред картофи - ред броколи със сирене – отгоре две бутчета.




Декорирайте с перца лук.


8 коментара:

  1. Какво апетитно ухание се разнася при теб,Кате!
    Рудолф ми е любимец.Много ми допадна огретена,изглежда чудесно!
    Прекрасен ден ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  2. КАКВО ИЗКУШЕНИЕ ПАК СИ ПРИГОТВИЛА КАНДИ.
    Така апетитно си го поднесла ,а от снимките ти онемях страхотни!
    Прегръдки и хубав дин!

    ОтговорИзтриване
  3. Много апетитен огретен, Кате!
    Не е за гладни хора тук.
    Цветенцата от предната ти публикация с прекрасни!
    Прегръдки и пожелания за усмихнат ден :)

    ОтговорИзтриване
  4. Многооо, вкусно предложение!А пък така е снимано, че само преглъщам пред екрана, красиво и изкушаващо!Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  5. Вкусно, цветно и красиво, Кате! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Кате ,много вкусно и чудесна рецепта както винаги :) !
    Прегръдки и хубава вечер ! :*

    ОтговорИзтриване
  7. Ух че вкусно изглежда, Кенди, превъзходна рецепта, много по мой вкус :)
    Усмихнат четвъртък :)

    ОтговорИзтриване
  8. Катее,при теб е толкова красиво и апетитно,харесва ми рецептата,но бих пробвала варианта с карфиол
    Снимките както винаги са невероятно,а представянето е чудесно обяснено постъпково
    прегръдки мила

    ОтговорИзтриване